За нас

Черноморец

Галерия

Развлечения

Цени

Контакти

               Черноморец – диамант в короната българското Черноморие

 

                   Център Черноморец

 

 

Черноморец се намира на 24 км на югоизток от гр. Бургас на южния бряг на големия Бургаски залив. Селището е с превъзходно разположение в своеобразна падина край брега, на малък залив до самото море.     Малкият залив, който още от стари времена гърците наричали "Агиос Николас /Свети Никола/, има формата на морска подкова, обърната с отвора на север. Той именно дал и името на селището, Черноморец до 1951 година се нарича Свети Никола. На изток се намират остров Свети Иван , Свети Петър и Созопол. Селището е разположено на красиви брегове, приличащи на разцъфнало цвете.

Подножието на източна Странджа планина и леко нагънатия релеф откриват магнетична панорама, на север погледът докосва нос Емине, на юг - се плъзга до Аркутино. Климатът е по-мек отколкото в останалите части на региона - летните температури на водата са 20-26гр.С и 26-30 гр.С на въздуха.

.

 

      Живописната природа, галещите слънчеви лъчи и топлите черноморски вълни превръщат курорта в божествено кътче, предразполагащо към идилия и спокойствие.

     Черноморец е възникнал през 1728 година.

С решение на Министерския съвет от 2 декември 2009 година, в сила от 11 декември същата година село Черноморец става град

 

 

 

 

Централна улица Черноморец

 

 

 

 

 

Търговска улица Черноморец

 

 

 

 

 

        Обновения  курорт, туристическа инфраструктура на града, изграждане нови къщи и уютни ресторанти осигурява  перспективно бъдеще за развитие на туризма. Една от забележителностите на Черноморец е райската градина и православния храм "Свети Никола". Райската градина е пред самия храм. Храмът е нова едноетажна постройка. През 1994 година е бил опожарен и са били спасени само дървен кръст и икона на "Свети Никола". Сградата е възстановена със средства на местните жители